Pogosta vprašanja

Kot profesionalna čistilnica stojimo za tem, da si vaše perilo zasluži najboljšo nego. Pri pranju perila uporabljamo najkvalitetnejša pralna sredstva, ki ščitijo barvo perila, nudijo močnejšo moč pranja in očistijo trdovratne madeže. Vsak kos lokalno pregledamo in glede na material perila in madeže prilagodimo način lokalnega čiščenja, mehaniko pranja in temperaturo sušenja. Oprano perilo bo tako mehko na otip, sveže, čisto in zlikano brezhibno. Prilagajamo se vašim željam in potrebam in kar nam je najpomembneje, z našimi storitvami vam želimo polepšati in olajšati vaš vsakdan.

Smo strokovnjaki za nego občutljivih materialov za katere poskrbimo z okolju prijaznim sistemom pranja – MOKRIM ČIŠČENJEM. S tehnologijo posebno nežnega pranja in specialnimi pralnimi sredstvi dosegamo najboljši učinek čiščenja v primerjavi s katero koli drugo metodo pranja, manjšo obrabo in daljšo življenjsko dobo oblačil.

Mokro čiščenje je okolju prijazen sistem pranja saj omogoča 100% naraven način pranja brez kemikalij. Občutljivi kosi kot so poročne in večerne obleke, oblačila s čipko, kakor tudi športna oblačila iz gore-tex materialov, spalne vreče, svila, ves tekstil označen z simbolom W in različne vrste volne ter merino odej zahtevajo posebno nego. S tehnologijo posebno nežnega pranja in specialnimi pralnimi sredstvi dosegamo najboljši učinek čiščenja v primerjavi s katero koli drugo metodo pranja, manjšo obrabo in daljšo življenjsko dobo oblačil. Postopek je povsem blag do kože in pušča svežino in prijeten vonj. Primeren je tudi za čiščenje posteljnine in plišastih igrač. Tehnološko dovršeni stroji za mokro čiščenje nežno očistijo in posušijo vsako vrsto oblačil in materiala posebej. Vrsti oblačila oziroma materialu se prilagodi tudi mehanika pranja, primerna temperatura in mehanika sušenja. Pri sistemu mokrega čiščenja lahko vršimo tudi impregnacijsko zaščito izdelkov v kopeli impregnacijskega sredstva, oplemenitenje, dezinfekcijo, antistatičnost in stabilnost tkanin.

Simboli, ki jih najdemo na etiketi naših oblačil nudijo potrebne informacije o postopkih vzdrževanja in načinu čiščenja naših oblačil. Kemično čiščenje ponazarja simbol kroga. V krogu se lahko nahajajo črke (A, F in P), ki predpisujejo ali omejujejo uporabo določenih kemikalij. Kadar je krog podčrtan označuje dodatne pogoje obdelave, kadar pa je krog prečrtan pa nam pove, da se oblačilo ne sme kemično čistiti.

Da, posebno pozornost namenjamo vaši poslovni konfekciji. Postopek kemičnega čiščenja prilagodimo vsakemu kosu oblačila posebej. Vsak kos pregledamo lokalno in nato temeljito očistimo madeže. Pri negi vaših oblačil vedno uporabljamo najkvalitetnejša pralna sredstva in materiale ter kot profesionalna čistilnica stojimo za tem, da si vaša oblačila zaslužijo najboljšo nego. Prav tako vam zagotavljamo, da očiščena oblačila ne bodo imela vonja po čistilu. Očiščena oblačila ročno zlikamo ali ročno obdelamo s paro, po končanem postopku in končnem pregledu pa so oblačila povrnjena v prvotno čisto in sijočo obliko.

Zavese absorbirajo vonjave vašega doma, kot so kuhinjske in cigaretne vonjave. Ko snežno bela zavesa postane sivkasta je že skrajni čas za ukrepanje. Če na etiketi vaše zavese označeno le kemično pranje v čistilnicah ali pa vaše zavese zahtevajo posebno nego vam svetujemo, da se obrnete na nas. Čiščenje zaves mora biti opravljeno maksimalno temeljito ter s pravilnimi postopki čiščenja, da materiali ohranijo želeni sijaj ter da se med postopkom ne skrčijo ali poškodujejo. Kvalitetno in temeljito očistimo vaše dekorativne, sintetične in ostale zavese. Uporabljamo najkvalitetnejša pralna sredstva, ki ščitijo barvo, zagotavljajo čistočo in svež vonj, poleg tega pa so iz perila odstranjene pršice in ostali alergeni, ki lahko negativno vplivajo na naše zdravje.

S sodobno tehnologijo smo optimizirali delovne procese, zato delo opravimo hitro in izredno natančno. Ovratnike in zapestnike zlikamo brezhibno in zravnamo do popolnosti, vsako srajco pa vedno zaključimo z ročno končno obdelavo. S postopkom prijaznim do tkanin, bodo vaše srajce ostale dlje časa lepe in tkanina bolj trpežna. Srajce nikoli ne prejmete brez gumbov, mi to opazimo in prišijemo. Kot profesionalna čistilnica stojimo za tem, da si vaše perilo zasluži najboljšo nego.

Primarna funkcija impregnacije je zaščita oblačil pred vremenskimi vplivi, zlasti dežjem, in umazanijo. Z impregnacijo poleg zaščite samega oblačila, le temu podaljšamo življenjsko dobo in ga tudi lažje čistimo. Na osnovi nano tehnologije impregniramo vaša oblačila kot so smučarski kompleti, športna oblačila, anoraki in vsa funkcijska oblačila, ki služijo kot zapora vlagi. Obnovljena ter dodatno zaščitena oblačila ostanejo zračna, obenem pa ne prepuščajo vlage.

Naša ponudba šiviljskih popravil obsega: krajšanje/daljšanje rokavov in hlačnic, zoženje in razširitev hlač in kril, šivanje gumbov, manšet, menjava in popravilo zadrg, menjava podlog, krpanje oblačil in podobno.

Da, nudimo tudi nasvete glede vzdrževanja tkanin, zato si ob vašem obisku pri nas vzemite čas za pogovor o vaših željah ter potrebah in skupaj bomo našli najboljšo možno rešitev za nego vaših oblačil.

Nudimo prevzem in dostavo na vašem domu ali v vaši službi. Ponujamo vam tudi sms obveščanje o vaših očiščenih ali popravljenih oblačilih ter ostalih izdelkih.

Pri nas lahko plačate storitve z karticami visa, maestro, mastercard, diners, american express, karanta. Podjetja pri nas plačujejo storitve preko mesečne fakture katero običajno izdajamo zadnjega v mesecu, za rok plačila pa običajno uporabljamo termin od 14 do 30 dni. Možna je predplačniška kartica na katero lahko položite poljuben znesek, izdajamo pa tudi darilne bone za naše storitve.