Storitve

LIKANJE

Nudimo ročno in strojno likanje – storitve za najbolj zahtevna oblačila. V čistilnici Jerman brezhibno in profesionalno operemo in zlikamo vaše srajce. S sodobno tehnologijo smo optimizirali delovne procese, zato delo opravimo hitro in izredno natančno. Ovratnike in zapestnike zlikamo brezhibno in zravnamo do popolnosti, vsako srajco pa vedno zaključimo z ročno končno obdelavo. Očiščena oblačila ročno zlikamo ali ročno obdelamo s paro, po končanem postopku in končnem pregledu pa so oblačila povrnjena v prvotno čisto, sijočo in čvrsto obliko. 

NEGA SRAJC

Nega srajc pri nas poteka individualno. Vsako srajco obravnavamo posebej, jo pregledamo, definiramo madeže, obdelamo ovratnike ter pod pazduho. Pri slednjem predelu, kjer so rumeni madeži največkrat najbolj moteči pri belih srajcah imamo dobro rezultate, uspeh pa zavisi od starosti madežev. Srajce so oprane s sredstvi Miele ter v strojni opremi Miele, ki zagotavlja vrhunski nivo pranja ter maksimalne rezultate. Barve ostanejo bleščeče pa tudi vonj je lep, diskreten in nevsiljiv. Upoštevamo tudi posebne želje strank, npr. pranje s sredstvi brez vonja, za tiste ki so na to občutljivi. Nudimo tudi ekspres storitve pranja in likanja srajc v terminu od 4 ur dalje. Zaželjeno je, da srajco prinesete vsaj do 11. ure zjutraj v kolikor želite, da je gotova v 4 urah.

Pri nas likamo več vrst oblačil:

 • srajce
 • bluze
 • hlače
 • krila
 • obleke
čistilnica Ljubljana, kemično čiščenje - čistilnica Jerman - storitve 028

KEMIČNO ČIŠČENJE

Pri pranju perila uporabljamo najkvalitetnejša pralna sredstva, ki ščitijo barvo perila, nudijo močnejšo moč pranja in očistijo trdovratne madeže. Vsak kos lokalno pregledamo in glede na material perila in madeže prilagodimo način čiščenja, mehaniko pranja in temperaturo sušenja. Uporabljamo metodo t.i. mokrega čiščenja, ki je okolju prijazen saj omogoča 100% naraven način pranja brez kemikalij. Ima najmanšo možno obrabo in ohranja daljšo življensko dobo oblačil. Pri sistemu mokrega čiščenja lahko vršimo tudi impregnacijsko zaščito izdelkov v kopeli impregnacijskega sredstva, oplemenitenje, dezinfekcijo, antistatičnost in stabilnost tkanin. Tehnološko dovršeni stroji za mokro čiščenje nežno očistijo in posušijo vsako vrsto oblačil in materiala posebej. Vrsti oblačila oziroma materialu se prilagodi tudi mehanika pranja, primerna temperatura in mehanika sušenja. Čistimo naslednje vrste oblačil:

ŠPORTNA OBLAČILA

Povečujemo odpornost športnih oblačil ali tekstila z uporabo nano tehnologije. Primarna funkcija impregnacije je zaščita oblačila pred vremenskimi vplivi, zlasti dežjem in umazanijo. Z impregnacijo poleg zaščite samega oblačila, le temu podaljšamo življenjsko dobo in ga tudi lažje čistimo. Obnovljena ter dodatno zaščitena oblačila ostanejo zračna, obenem pa ne prepuščajo vlage. Impregniramo različne vrste oblačil, kot so športna oblačila, smučarski kompleti, anoraki, funkcijska oblačila itd.

 • moška in ženska konfekcija: moške obleke, ženski kostimi, ženske obleke, svilena oblačila, odvetniške toge, bunde, puhovke, zimski plašči, balonski plašči itd.
 • svečana oblačila: poročna oblačila, večerne obleke, birmanska oblačila, oblačila za obhajilo, oblačila s čipko
 • športna oblačila: oblačila iz Gore-tex materialov, smučarski kompleti, anoraki, funkcijska oblačila
 • spalne vreče
 • zavese: dekorativne in plišaste zavese
 • prevleke za vodno posteljo:čiščenje v samo v 12 urah – s predhodno najavo
 • odeje: merino odeje, prešite odeje (“koutri”), pregrinjala, pernic

ŠIVILJSKA POPRAVILA

Nudimo manjša šiviljska popravila, npr. zamenjava gumba kot tudi šivanje po meri. Naša ponudba obsega:

 • krajšanje in daljšanje hlač ter rokavov
 • širjenje in ožanje hlač ter kril
 • menjava in nabava zadrg na hlačah, bundah in jaknah
 • menjava podlog
 • šivanje gumbov in manšet
 • krpanje oblačil
čistilnica Ljubljana, kemično čiščenje - čistilnica Jerman - storitve 026

NEGA ODEJ

Odeje peremo oz čistimo po predpisanih postopkih nege, ki jo proizvajalec predpiše. Izvajamo postopke suhega čiščenja npr. volne, kašmirja, kamelje dlake in podobno kot tudi pranje bombažnih prešitih odej, prevlek za vodne postelje, nadvložkov ter prešitih odej iz perja.

Pri pranju prevlek za vodne postelje sodelujemo z podjetjem LECTUS, katero je preverilo tudi naše postopke pranja. Vse madeže predhodno zelo natančno obdelamo in rezultati čiščenja odej so zelo lepi.

Nudimo tudi ekspres storitve pranja odej. Zaželjena je predhodna najava, in sicer da pokličete en dan prej in poveste, da želite storitev naslednji dan.

čistilnica Ljubljana, kemično čiščenje - čistilnica Jerman - storitve 025